Thursday, September 26, 2013

An Iron Lady

Sejak dua menjak ni di FB penuh dengan isu luahan hati dari Siti Hajar Aladin kepada PM kita. Pada mulanya, ketika ternampak post tu saya rasa macam 


 "Eh ni hajar yang ku kenal ke?"


Me is forever short anywhere everywhereSememangnya luahan hati Hajar memberi impak yang sangat besar di alam maya ini. Dari apa yang saya perhatikan, post itu semakin berleluasa bukan saja di FB malah ianya telah tersebar di beberapa laman web yang lain. Pokoknya di sini bukan isi luahan itu yang ingin saya bicarakan tetapi mengenai si penulis itu sendiri. 


Siti Hajar Aladin,


Saya mula mengenali beliau sejak tahun 2004. Masih saya ingat ketika itu beliau masih keanak-anakan. Maklumlah baru lepas SPM. Itu di tahun 2004. Siapa sangka di tahun 2013 ini beliau mampu meluahkan apa yang tak terluah oleh kita sebagai rakyat. 


Di kala kita bergelut dengan masalah hati dan perasaan sendiri yang sekecil cuma, beliau mampu bangkit dengan penuh keberanian untuk menyatakan luahan hati rakyat. Di kala kita sedih dengan ujian tak seberapa, beliau begitu kuat menghadapi ujian impak dari luahan yang dikarang beliau itu.


Tahniah buat sahabatku atas keberanianmu. Setulusnya saya kagum dengan Hajar. Semoga Hajar akan lebih tabah menempuhi segala mehnah dan tribulasi sepertimana tabahnya Siti Hajar ibu kepada Nabi Ismail.Sesungguhnya Allah sentiasa bersama-sama kita selamanya insyaAllah. 


                                                                                                                       Tulusly,
Photobucket

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails