Saturday, November 20, 2010

Hari Huru Hara

 Dear Belog...

Huru hara? Haru biru? Lagi ape istilah yang sesuai eh? Kelam kabut? Serabut? Dan yang sewaktu dengannya. Huhu. Nak jadi cerita, semalam [kira semalam la kan sebab sekarang dah masuk ari sabtu kan?] daku teman Munirah a.k.a Anis [lupa mane datang nama anis tuh, hehehe] ke PWTC. Katenya nak tengok peristiwa seperti di bawah ni...



Oleh sebab Anis ni kata dia tak berapa berani sangat parking kereta bila sorang [err, agaknya daku ni punya aura yang boleh jadikan orang terus terer parking. mungkin...] jadi dia pun mencadangkan daku untuk teman beliau. Daku pun tunggulah di KL Sentral sambil-sambil cuci-cuci mate membeli belah tingkap aje. Mood sekarang tengah kudukut nak keluar duit [sebab nak simpan duit untuk beli tudung Ilsya Hijab..dah berkenan tahap Gaban dah ni...huhuhu].

budak chumel ini is wearing Pale Purple
Tokei2 Ilsya Hijab. Mereka la tokei, mereka la model
Anis pun sampai dan kami terus ke The Mall untuk parking, dan lepas tu berjalan ke PWTC. Selepas itu kami bergerak dari satu booth ke booth yang lain. Selesai isi-isi borang, kami pun ke The Mall untuk makan, sebab lapar do. Settle makan tiba-tiba Anis buat muka kesian dan berkata,

"Afzan, kunci kereta tak de..."

Daku mula cemas, tapi cuba tahan sebab tak nak bagi Anis berkali-kali ganda lebih cemas. Daku pun berkata,

"Ada dalam beg tu, try cari balik..."
"Tak de la, afzan. Rasa macam tercicir kat PWTC je..."
"Ye? Oke, oke. Jom kite gi sana balik..."

Sampai sana, kami naik atas, pastu turun bawah. Gi tanya customer service [kot...tak tau nak panggel ape, hee]. Tapi menghampakan....

"Anis, jom kite naik surau gi smayang..."
"Skarang pukul brape?"
"2.30. Kite rehat-rehat dulu, tenangkan fikiran..."

Duduk rehat jap, pastu baru solat....
"Anis, jom kite gi kat booth nak?"

Anis pun follow. Masuk-masuk terus daku tarik tangan Anis ke booth Etiqa Takaful...

"Afzan, tu kunci. Alhamdulillah, syukur sangat-sangat..."

Fuhhhh, lega selega leganya. Moral? Tuhan nak suruh kami muhasabah diri balik. Bila kita lupa Tuhan, kejap je Tuhan boleh tarik nikmat. Huhu, dapat cash terus tu. Lepas solat, mengadap Tuhan baru Tuhan bagi balik apa yang kita hilang tapi jangan la pulak lupa nak bersyukur sebab semua tu dariNya. Betullah, hikmah itu indah. Kan? *wink*

Dah jumpa tu, terus la kami nak ke The Mall balik tapi malangnya hujan lebat. Bila hujan dah mula ringan, kami pun terus ke tepi jalan. Basah? Lencun? I redha, I redah je. Masa kat tepi jalan sebelum nak melintas, daku tak de payung. Tiba-tiba ada pulak orang cina sebelah yang baik hati dan terus jadi situasi bawah ni,
atas kepala kami itu adalah kertas mahjung, sekian.
Anis terkejut, yang daku lebih lagi. Tapi alhamdulillah, semuanya dari Allah. Nak lindung dari basah banyak Hohoho. Papepun, terima kasih Encik Sepet. Okela, dah kering idea dah ni. That's all thot!

P/s: Ini entry second last sebelum daku menyepikan diri. Cuti nak abes dah. Masuk kolej balik nanti dah tak boleh nak hapdet-hapdet dah. Tapi takpe, minggu ni daku kerap hapdet, hoho

Photobucket




Photobucket

7 comments:

eizaz said...

ahaa.. amek iktibar. lps tunai tanggungjawab, Allah bagi balik nikmat die, Allah tolg lagi xbg kene ujan :)

munirah aka anis said...

afzan byk aura seri... sian afzan, ms kite dok2 syok2 jumpe, kena lak problem kucar kacir camni... :D agaknye kalo anis sorg, kompem lagi haru... :p

tp kan, rugi la smlm x amek2 gambar.. T_T

nak diingatkan balikkah mcm mn dpt name anis tu? :D

Ili S. said...

Salam Afzan,

Kalau ada bajet lebih nanti, kami tak akan jadi model dah he he he. Letih tengok muka sendiri pose kat blog. Cepat kumpul duit ya?

Afzan Rahman said...

eizaz
- aha, satu lagi iktibar. baiknya Tuhan kita kan? ^^,

anis
- ehhh, sweet la. kalau happy sgt mst x ingat. dy kne selang seli. bru la kita ingat sbb ade mcm2 rse

itu la pasal... x smpat ke trlupa ye? xpe, next time kite amek byk2 ehhhh

klu anis nk ingatkn la...haha

Kak Ili
- wsalam akk, hehehe. thanks sudi msuk belog daku ini :) ehhh, xyah letih. muke sume comel2 dn agaknye itu gak faktor nape org minat tdung2 Ilsya Hijab ^^, Iya, akak. Doakan saya jadi org kaya... Hehehe

Anonymous said...

zaman sekarang ni, semua org perempuan kene takut parking sorg2 sebab dah banyak kes ragut mase nak parking kete... bukan pompuan je kene, laki pun ade yang kene.. huhu

Afzan Rahman said...

owh, ye....
bkn tmpat parking je kn...
mne2 pun bhaye...huhu T__T

Anis said...

zaman2 aktif forum, ms nk daftar forum firdaus,terpandang majalah anis depan mata... tu yg jd nye anis.. :P

ehehe..kalo parking alamanda xtakut sbb da biase *tapi berigt la jugak* .. parking plg takut adalah basemen, nk2 lg bukan parking yg dekt dgn pintu utama..huhuh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails