Saturday, May 7, 2011

You're my angel in this world...

Dear Belog....


Saya nak tujukan ucapan ini khas untuk mami saya di biliknya kerana telah membesarkan saya, walaupun tak lah besaq sangat... tapi ribuan terima kasih. SELAMAT HARI IBU saya ucapkan kepada mami di Damansara *dush dush du du dush* ha, itu dia bunga api. terima kasih banyak-banyak sebab tolong saya buat kerja sekolah, mendidik, mengasuh, memberi makan, me... me... mengikut jadual saya, tolong ajaq cara ikat kain batik, ajaq saya lipat kain,  baca quran, basuh baju *basuh baju?*, tolong kupas buah, beli buah, tolong letak lotion bile kulit kering, tolong kapuq kasut *eh, tu bukan mak aku, tu maid*, tolong tanam pokok banyak-banyak dan kami sedara mara buat tiang gol pokok tu, tolong teman pi beli baju bundle, tolong... haa.. tolong rekemen krim jerawat walaupun satu pun tak guna. Terima kasih jugak kepada mami kerana mengejut saya subuh, mami telah menggunakn hanger plastik. Masa tu saya kecik, mami kejut *kuk kuk [bunyi hanger] bangun subuh.. bangun bangun.. bangun bangun bangun* ha, macam warden la pulak. Sampailah bila saya besaq sikit hanger tu dah patah dan sejak hari itu mami sudah pandai untuk membeli hanger besi kerana hanger besi tak patah. Terima kasih mami sebab menjadi emm... teman setia saya. Dulu masa kecik-kecik bila tengok cerita cinta kan, mami akan tanya *nanti besaq nak kawen dengan sapa?* saya akan jawab *nak kawen dengan mami* ahaaaa... aa, masa tu memang tak matang. Have you ever wondered, kenapa lagu untuk mak semua lagu-lagu sedih untuk mak. Sedangkan mak kita masa kita baru lahir dia dodoi kita dengan lagu-lagu yang riang. Anyway, the point is kita patut nyanyi lagu-lagu yang lebih seronok untuk gembirakan hati ibu kita bukan nyanyi lagu2 yg sedih....


She used to be my only enemy and never let to me be free,
Catching me in places that i knew i shouldn't be,
Every other day i crossed the line i didn't mean to be so bad,
I never thought that you become the friend i never had.


P/s: You know me well enough. kan mami? :)


Photobucket







2 comments:

LYNN FAUZI said...

mami!!! love u too.. serious sweet post ni.. suka3.. =)

Afzan Rahman said...

kalau suke repost la kt your blog... hikhik... bila la dpt jumpe lin lg... huuuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails