Monday, May 14, 2012

Ice Cream Crazy

Bismillahirrahmanirrahim...


 Salaam belog....


 "Hidup umpama ais krim, nikmatilah ia sebelum cair."  


 Ais krim tu nikmat kan? Sama lah juga dengan kehidupan kan? Tetiap hari Tuhan bagi nikmat hidup yang terlalu banyak. Tuhan bagi free tapi ada ke kita bersyukur? Nak bernafas perlu oksigen. Siang malam Tuhan bagi free. Kalau tak dapat kita pasti mati. 


 Tuhan bagi kita hidup di dunia, kita seronok, kita suka, kita happy. Tuhan bagi dunia yg sangat cantik utk kita. Kita suka makan? Tuhan ciptakan banyak makanan yang sedap sedap. Apa lagi ye? Ha, Tuhan bagi kita transport, boleh jalan ke sana sini. Dapat banyak ilmu dan pengalaman lagi. Tuhan bagi kita anak dan isteri, bila susah je kita akan dihiburkan. 


 Semua nikmat Tuhan bagi dengan penuh kasih sayang. Logiknya kita terima dengan syukur. Sepatutnya kita terhutang budi padaNya dan tersangat la munasabah untuk kita balas kasih sayangNya. 


 Dengan semua ni dah terbukti yang Tuhan kita tu Maha Baik :') Be grateful ye kawan kawan. Peace~


P/s: Oke, and now I am craving for ice cream. Haish =='
Photobucket



3 comments:

cik deeya said...

ingat lg kite kt blog awk..hehe..i follow u yeahh

cik deeya said...

jumpe gak belog kamu afzan! i still ingat lg..hehe..k i follow u....(^_^)

Afzan Rahman said...

hikhik, blog lama tp jarang update. ngee. oke, i follow u balik <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails