Friday, August 6, 2010

Pandainyer.....

Dear Belog...

Teka ini siapa....


Budak kecik sekarang bijak-bijak kan? Cerdik sungguh mereka-mereka ini [err, BM saya fail. sekian]. Seperti biasa, tepat 1 tengahari saya akan rehat [memang saja pilih waktu tu, leh tunggu solat zohor terus], dan saya akan lepak dalam 7 eleven sambil main mata dengan abang cashier kat situ [oke, jangan percaya ni].

Selesai je makan, saya tengok jam tak masuk lagi zohor. Saya pun beli majalah sebab nak baca sementara tunggu zohor. Tengah best baca tu, tiba-tiba saya tertarik bila satu family ni masuk. Family tu terdiri daripada ayah, dan dua anak lelaki. Saya perhati je gelagat mereka. Perbualannya berbunyi begini:

Abang: Ayah, abang nak aiskrim....
Ayah: Ambikla
Adik: Ayah, kan mama tak bagi beli aiskrim...

Si ayah ignore je adik tu dan cakap...

Ayah: Abang ambik je aiskrim
Abang: Yeay yeay, sayang ayah...

Lepas tu terus sunyi. Tiba-tiba adik bersuara...

Adik: Ayah... adik nak aiskrim jugak...

Adoyai, waktu tu jugak aku tergelak. Comel betul la budak tu. Rugi tak ambik gambar situasi tu. Oh, lupa. Handphone kamera dah takde... Tak dapat la nak snap-snap... Huhu...

Photobucket





Photobucket

4 comments:

mira ellyna said...

alaa comel je adek tu hehe..
aishh.. spotan kot ta dpt nk snap la kot.



YM a.k.a yahoo messenger tempat melepaskan nafsu di waktu malam tanpa mengira hari.

Afzan Rahman said...

itula...
comel betul adik tu :)

huhu, biasanya sempat je snap...
tapi handfon takde kamera...lepas handphone ilang...kene tunggu la nk dpt handfon kamera :P

baincardin said...

Salam Jumaat.

Mcm mana nak dpt kawalan malaikat? Jom kita hayati bersama! ^_^

Afzan Rahman said...

uish, soalan yg trlebih mncabar tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails