Sunday, July 11, 2010

Depressed.....

Dear Belog...


Hari ni betul-betul rasa depressed, down, sad dan sewaktu dengannya...
Rasa macam nak cakap,

NAK JAGA HATI ORANG PUNYA PASAL TAPI HATI SENDIRI YANG JADI SAKIT....

dn, saya rasa macam saya ni ibarat apa yang dikejar tak dapat dan yang dikendong berciciran...
err, boleh ke guna peribahasa tu?

nak tau tak apa yang buat saya depress?

1. My ex-schoolmates ajak join reunion kat Genting but saya refused. Sebab fikir hari ni nak gi kenduri [di mana saya telah memaksa pengantin itu untuk jemput Afzan dengan bagi kad sekali]. Haha, sangat memaksa kan saya ni? :P

2. saya telah menolak ajakan kawan saya untuk ikut dia sekali ke KAED Gallery, UIA [tempat kenduri...] sebab janji dengan kawan lain yang kononnya nak pergi sama tapi sampai sekarang dia senyap tanpa berita [hakikatnya, ku amat2 merisaukan dia sebab lama betul tak balas mesej, sihatkah dia? atau apa yg dh jadi pada dia? hmm....]

3. Paling sedih sekali bila last-last dua-dua saya tak dapat pergi. Ada la hikmahnya tu kan :D

Sesuai kan dengan peribahasa YANG DIKEJAR TAK DAPAT, YANG DIKENDONG BERCICIRAN kan? hehehe :P

Tapi, takpelah... Allah nak bagi saya sedih sebab saya dah happy dah untuk semalam dan kelmarin [dapat jumpa MIRWANA and shopping mopping plus tengok ECLIPSE]. Betul la kata hamba Allah ni,

"Allah takkan bagi kita hidup kat dunia ni, seronok seronok je dan sedih sedih je. Allah akan bagi manusia seronok dan sedih ni berselang seli. Sebab Allah sayangkan kita, jadi Dia nak hamba-hambaNya sayangkan Dia jugak. Sebab Dia tau yang hamba-hambaNya akan sentiasa ingatNya bila susah......"

Jadi, lepas habis cerita kat blog Alhamdulillah, Afzan dah lega sikit. Dah jadi happy macam SPONGEBOB PURPLE Encik Yasir tu. Thank you Allah *happy*

 Left to right: Faiz, Yasir, Adi, [Hafiz, Ikram, Akmal, Along, Naim = MIRWANA], Me with Spongebob Purple En Yasir, and Amira *wink*

Moral: Afzan kene ambik lesen cepat-cepat. Nanti tak la terikat lagi dengan istilah "takde lesen" if nak pergi mana-mana.... Hehehe *flirt*

Photobucket







Photobucket

3 comments:

mira said...

apa meninggal lak ni? hehe.

sila ambil lesen cecepat! :D (afzan: sikit punya panjang afzan tulis, tu je yang k mira komen??)

Afzan Rahman said...

meninggal? nak bagi ingat mati..hikhik

itula pasal...
akak komen pun tang moral je...
bagus bagus :P

Pari Pari said...

terbang...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails